nieuwe hoofdtrainer BLTC Blaricum

  • 21 februari 2018

Beste leden van BLTC Blaricum,

Met veel genoegen en vol overtuiging presenteren wij u onze nieuwe hoofdtrainer!
Het is Daniel Fennis, 29 jaar en zijn sporen als zeer goede tennisser en gemotiveerde tennisleraar al ruimschoots verdiend. Zijn liefde voor sport en tennis in het bijzonder zal hij, samen met de trainersstaf, breed uitdragen bij de BLTC. Het Bestuur is zeer content met deze nieuwe samenwerking die past in de vele ambities die er zijn voor een mooie en sportieve toekomst voor de BLTC. In onderstaand artikel stelt hij zich nader aan u voor.

Door nog lopende verplichtingen in de eerste maanden van het nieuwe seizoen zal de aanwezigheid van Daniel nog wat beperkter zijn. Daarvoor zullen Willem van As en Edo van Beekum naast Herman en Ciska er alles aan doen om alle leden de juiste training te geven. Vanaf half juni zal Daniel zich volledig focussen op de BLTC.

Namens Het Bestuur – Nico van Wieringen, voorzitter

Ik ben Daniel Fennis, vanaf 1 april de nieuwe hoofdtrainer van BLTC. Dit ga ik met heel veel plezier doen. Mijn doel is om in de breedte ervoor te zorgen dat iedereen aan zijn trekken komt en dat ik iedereen zo verslaafd aan tennis kan krijgen als ik dat ben. In het prestatieve is het mijn doel om hogere landelijke competitie teams op te zetten en het niveau van de jeugd te brengen naar het nationaal ranglijst niveau. En op lange termijn zou het mooi zijn als de jeugd in de landelijke teams kunnen gaan spelen. Ik hoop dat we het met de hulp van alle vrijwilligers en de trainersstaf voor elkaar kunnen krijgen om weer een bloeiende club te zijn. We zullen zo snel mogelijk vernieuwend zijn en zorgen dat tennis weer HOT kan worden. Ik zal er zorg voor dragen dat er een goede communicatie is binnen mijn trainersstaf, we zullen wekelijks een bespreking hebben om te zorgen dat alles vlekkeloos verloopt. Op deze manier zullen we er ook voor zorgen dat alle kinderen op dezelfde manier les krijgen en er een duidelijke rode draad loopt door de opleiding van de kinderen.

Over mijn eigen tennis, ik ben een cat. 2-2 speler. Ik speel op het moment bij Bosheim in de Hoofdklasse Heren op zondag. Daarnaast speel ik nog vele cat. 2 toernooien en ben ik nu 3 keer districtskampioen geworden van Utrecht.

Ik wist al vanaf mijn 12e dat ik tennistrainer wilde worden, zo ben ik ook al vanaf die leeftijd mee gaan lopen met mijn toenmalige trainer, René Gorter. Ik ben daar vanaf mijn 18e, toen ik mijn opleiding deed, officieel begonnen met lesgeven. Daarna ben ik overgestapt naar Het Spieghel en tijdens mijn tijd daar ben ik langzaam ook meer voor mezelf begonnen. Ik wilde mij meer verdiepen in het prestatieve tennis, zo heb ik een aantal spelers begeleid die bij de top 20 senioren en junioren horen. Momenteel doe ik dit nog steeds, daarnaast ben ik ook selectietrainer bij TC Bosheim.

Verder ben ik 29 jaar en heb al 8 jaar een relatie met Sofie die ook op goed niveau tennist, zo spelen wij ook regelmatig een mix wat nog tot nu toe nog steeds goed gaat ;-). Samen hebben wij 2 kinderen van 6 en 5, dit zijn ook al echte sportfanaten. Ze tennissen beiden, voetballen, turnen, dansen en zwemmen.
Mijn hobby’s zijn mijn gezin en leuke dingen doen met ze, daarnaast is èn blijft mijn grootste hobby tennis: zelf tennissen, tennis coaching, nieuwe ontwikkelingen binnen tennis en coaching bijhouden, biomechanica, en sporten in het algemeen.

Ik hoop jullie allemaal te zien en te spreken op BLTC!!