veranderingen op ons tennispark: klein, middel en groot

  • 4 juni 2020

Er is veel in beweging met betrekking tot ons tennispark. Daarom een update over alle veranderingen – klein, middel en groot.

Klein
Zolang het clubhuis gesloten is, moet er buitenom gelopen worden. Dat was de afgelopen weken achter de hal om. Een omweg langs minder fraaie obstakels.

Sinds deze week kan men ook voor de squash langs lopen: een kortere en groenere route. Blijf rechts van het roodwitte lint en houd anderhalve meter afstand van elkaar. 

Ook op het park zelf gelden nog steeds de hygiëne- en afstandsregels. Blijf die in acht nemen, voor elkaars gezondheid en om een tik op de vingers door de gemeente te voorkomen. De indruk is overigens dat het overgrote deel van de leden hier verantwoord mee omgaat. Heel fijn!

Er staan nu op verschillende plekken fietsenrekken. Vriendelijk verzoek daarvan gebruik te maken en dringend verzoek geen fietsen op het tennispark neer te zetten. 

Middel
Hoewel er weer volop getennist wordt, mogen het terras en het clubhuis op z’n vroegst in juli weer open. Op het terras gaat ’t nog wel eens mis. We hebben het gecheckt: we vallen níet onder de horeca (waar de terrassen weer open zijn). Graag ook op dit punt jullie aller naleving van de voorschriften, ook al schijnt het zonnetje nog zo verleidelijk!

Na wat opstartprobleempjes bij een enkeling, blijkt het vooraf online boeken van een speeltijd goed te werken. We zijn inmiddels in het bezit van een elektronisch afhangbord, dat na heropening van het clubhuis in gebruik genomen zal worden. 

Groot
Op de (B)ALV van 17 oktober werden jullie geïnfomeerd over de algehele renovatie van het clubhuis en het buitengebeuren door RFCB.  Ondertussen zijn de meeste voorbereidingen afgerond. De complexiteit van het project en de coronacrisis hebben wel voor enige vertraging gezorgd. Zekerheid is er pas op het moment dat het clubhuis en de hal overgedragen zijn aan de nieuwe eigenaar (RFCB).

Omdat niet zeker is dat de hal per 1 juli overgenomen zal zijn door RFCB, tracht de BLTC met de huidige haleigenaar afspraken te maken over heropening van het clubhuis en de horeca. De contacten hierover verlopen langzaam en dat kan betekenen dat opening per 1 juli niet haalbaar blijkt.

Zodra er meer duidelijkheid is informeren wij u natuurlijk zo snel mogelijk. Tot die tijd wensen we iedereen veel plezier op de tennisbaan!