training jeugd

Tennissen…… hoe doe je dat??

Dit lijkt een simpele vraag, maar als je het echt goed wilt doen, dan komt er wat meer bij kijken dan een keertje per week naar de tennisbaan.
Net als elke andere sport is tennis een activiteit, waaraan je meer plezier beleeft als je het vaker doet.
Tennissen zonder wedstrijdjes te spelen kan dus eigenlijk niet, je speelt ook geen voetbal zonder wedstrijd, of zit ook geen uren achter je playstation zonder een score bij te houden.
Daarom organiseren wij tennistraining en het spelen van wedstrijden onder 1 noemer: TENNISSEN.

Nieuwe lesformule: vaker naar de tennisbaan

Vanaf de zomer 2016 hanteren wij een nieuwe formule in de trainingen voor alle kinderen t/m 12 jaar, dat wil zeggen voor de kinderen die met een rode, oranje of groene bal tennissen.
Ook nieuw hierbij is dat lidmaatschap en trainingsgelden zijn gekoppeld, waarbij het totaalbedrag min 20% lager uitvalt dan daarvoor.

Binnen de niveaus ROOD, ORANJE en GROEN worden subgroepen Rood 3, Rood 2, Rood 1, Oranje 2, Oranje 1, Groen 2 en Groen 1 gemaakt.
De trainers delen de kinderen in deze groepen in.
Voor de kinderen die binnen dezelfde groep (bv Oranje 2) gaan trainen, organiseren we meerdere trainingsmomenten per week.
Dat betekent concreet dat wanneer deze groep, Oranje 2, uit 16 kinderen bestaat, wij daar vier trainingsuren voor plannen, dus per vier kinderen 1 lesmoment.
De mogelijkheid bestaat dus dat deze kinderen vier keer in de week komen trainen, de grootte van de trainingsgroep zal dus per keer kunnen wisselen.
Het is de bedoeling dat van alle subgroepen (bv Rood 2) aparte WhatsApp-groepen worden gemaakt en dat er elke week via deze weg kan worden aangegeven op welke momenten de kids komen lessen.

De voordelen van dit systeem zijn;

  1. De kinderen kunnen zoveel trainen als er trainingsmomenten zijn in de week.
  2. Veel meer flexibiliteit binnen de lessen; een gemiste les kan bv makkelijk op een ander moment in dezelfde week worden ingehaald.
  3. Meer mogelijkheden om met vriendjes te trainen.
  4. Meer mogelijkheden om tijdens het seizoen door te schuiven naar een hoger niveau (bv van Oranje 1 naar Groen 2). Dat gebeurt door middel van testmomenten, waarin we spelers testen op hun niveau.  Dit gebeurt uiteraard in overleg met de trainers.

Buiten deze vaste trainingen bieden we op de donderdag een speciale SportSkills-training aan die zich volledig richt op motorisch leren.
Hierin ontwikkel je vaardigheden, die jou succes kunnen gaan opleveren in elke sport, dus niet alleen in tennis.
We trainen hierbij op een leuke uitdagende manier, om je skills te ontwikkelen op het gebied van balans, snelheid, coördinatie en lenigheid.
Deze extra training bieden wij gratis aan!
Voor Rood wordt deze training gegeven op donderdag 16 uur, voor Oranje is dat donderdag 17 uur en Groen is welkom op donderdag 18 uur.

Klik hier voor het weekrooster van de trainingen voor Tenniskids!

Tot slot organiseren we in de zomer Open TennisKids Toernooien voor alle spelers van TennisKids (t/m 12 jaar).
Hier volgt zo spoedig mogelijk meer informatie over.