najaarscompetitie 2018 (senioren en junioren)

captainsavond op woensdag 12 september
De captainsavond is op woensdag 12 september van 19:30 – 20:30 uur. Er wordt dan uitleg gegeven over de najaarscompetitie en de ballen en de teamenveloppen (met onder andere de uitslagenboekjes) worden uitgedeeld.

kom gezellig kijken!
Wil je gezellig komen kijken en je favoriete team aanmoedigen, klik dan hier. Je vindt er per dag een overzicht van welke teams thuisspelen (als je geen kijker maar competitiespeler bent, lees dan even verder, daar vind je de link naar jouw eigen poule en alle begintijden – zowel uit als thuis).

Alle andere informatie over de najaarscompetitie (bv teamindelingen, speeldata en links naar de uitslagen) vind je hieronder.

opstelling
Je vindt de teamindelingen (zowel voor de jeugd- als de seniorenteams) hier.
De competitiepoule-indelingen vind je door in het bestand met de teamindelingen op de (blauwe) teamnaam te klikken. Zo vind je ook de tijden dat je aanwezig moet zijn, de uitslagen en de standen.

uitslagen invoeren
Voor ieder team is de teamcaptain gemachtigd om de uitslagen in te voeren. Log voor het invoeren van de uitslagen in op mijnknltb.toernooi.nl.
Lees via deze link meer over het invoeren van uitslagen en bekijk ook het stappenplan van de KNLTB voor het invoeren van uitslagen.
Let op dat ook bij de jeugdteams de teamcaptain de uitslagen moet invoeren. Dat betekent dat er via mijnKNLTB-account van het kind (en dus niet dat van de ouder) moet worden ingelogd.

wijzigingen
Daarnaast is het goed om te weten dat de KNLTB een paar wijzigingen ten opzichte van vorige jaren heeft doorgevoerd:

nieuwe regels

  • Spelers mogen in één week in meerdere teams spelen, maar wel onder voorwaarden. Lees meer op pagina 3 van het Wedstrijdbulletin.
  • Alle wedstrijden in de najaarscompetitie mogen in onderling overleg met de tegenstander eerder worden gespeeld of worden uitgesteld naar een latere datum, maar wel op voorwaarde dat: de wedstrijd wordt vastgesteld op een andere dan één van de officiële inhaaldata, én de wedstrijd uiterlijk vóór de laatste (= zevende) speeldag van de competitie wordt gespeeld. Lees meer op pagina 5 van het Wedstrijdbulletin en in artikel 26 van het Competitiereglement.
  • Op zaterdag kunnen wedstrijden vroeger beginnen, mogelijk al om 9 uur. Dit om de banen optimaal te benutten en zoveel mogelijk leden in de gelegenheid te stellen om competitie te spelen. Dit kan zowel bij BLTC Blaricum als bij de verenigingen waar je te gast bent het geval zijn.
  • In alle dubbelpartijen wordt verkort gespeeld. Dit betekent dat op álle wedstrijddagen (donderdag, vrijdag, zaterdag, zondag) in alle dubbels geen volledige derde set wordt gespeeld, maar een supertiebreak (tot 10 punten). Compact spelen (supertiebreak én beslissend punt bij 40-40) wordt alleen nog in de 8&9-competitie gespeeld.
  • Het is bij alle competities mogelijk om op indoorbanen te spelen.
  • De dubbelopstelling hoeft niet bij de ploeguitwisseling bekend te zijn, je kunt ‘m ook pas na de singles bekend maken.

speeldata en inhaaldagen
De speeldata en inhaaldata staan in het overzicht hieronder. Zet deze dagen goed in je agenda en houd ze vrij voor de competitie.

NJC2018 speeldagen 2018

uitwijken naar onze hal
Bij onbespeelbare gravelbanen mag er in september voor de najaarscompetitiewedstrijden van de thuisteams uitgeweken worden naar onze hal. De regels hierover vind je hier. We vertrouwen erop dat de teams onderling de beschikbare banen op zo’n manier verdelen dat ieder team tijdig klaar kan zijn met hun wedstrijden.

inschrijven
De inschrijving is gesloten en de teams zijn ingedeeld.
Je kunt je nog wel aanmelden als invaller via vcl@bltcblaricum.nl.

Wij verheugen ons op een mooi competitieseizoen!

onduidelijk?
Heb je nog een vraag, stuur dan een mail naar vcl@bltcblaricum.nl.

Sportieve groet,
Kees de Graaf en Pauline van Riet
VCL’s / competitieleiding BLTC Blaricum