najaarscompetitie 2019 (senioren en junioren)

De najaarscompetitie is een gezellige competitie op diverse niveaus en wordt van september tot eind oktober gespeeld.
De teams zijn inmiddels aangemeld bij de KNLTB en we wachten op de indeling in de poules. Houd in de tussentijd de volgende zaken in de gaten:

Alle informatie over de najaarscompetitie (bv speeldata, maar tzt ook teamindelingen en links naar de uitslagen) vind je hieronder.

wijzigingen
Het is goed om te weten dat de KNLTB een paar wijzigingen ten opzichte van vorige jaren heeft doorgevoerd:

nieuwe competitiesoorten

  • Gemengd dubbel op zondag (DD – HD – 2GD)
  • Heren dubbel op zondag (4HD)
  • Dames dubbel op zondag (4DD)

Voor alle competitiesoorten klik je hier.

nieuwe en niet meer zo nieuwe regels

  • De indeling door de KNLTB is gebaseerd op ploeggemiddelden, waarbij wordt uitgegaan van de actuele rating van de spelers op het moment van inschrijving.
  • Spelers mogen in één week in meerdere teams spelen, maar wel onder voorwaarden. Lees meer op pagina 3 van het Wedstrijdbulletin.
  • Alle wedstrijden in de najaarscompetitie mogen in onderling overleg met de tegenstander eerder worden gespeeld of worden uitgesteld naar een latere datum, maar wel op voorwaarde dat: de wedstrijd wordt vastgesteld op een andere dan één van de officiële inhaaldata, én de wedstrijd uiterlijk vóór de laatste (= zevende) speeldag van de competitie wordt gespeeld. Lees meer op pagina 5 van het Wedstrijdbulletin en in artikel 26 van het Competitiereglement.
  • Op zaterdag kunnen wedstrijden vroeger beginnen, mogelijk al om 9 uur. Dit om de banen optimaal te benutten en zoveel mogelijk leden in de gelegenheid te stellen om competitie te spelen. Dit kan zowel bij BLTC Blaricum als bij de verenigingen waar je te gast bent het geval zijn.
  • In alle dubbelpartijen wordt verkort gespeeld. Dit betekent dat op álle wedstrijddagen (donderdag, vrijdag, zaterdag, zondag) in alle dubbels geen volledige derde set wordt gespeeld, maar een supertiebreak (tot 10 punten). Compact spelen (supertiebreak én beslissend punt bij 40-40) wordt alleen nog in de 8&9-competitie gespeeld.
  • Het is bij alle competities mogelijk om op indoorbanen te spelen.
  • De dubbelopstelling hoeft niet bij de ploeguitwisseling bekend te zijn, je kunt ‘m ook pas na de singles bekend maken.

speeldata en inhaaldagen
De speeldata en inhaaldata staan in het overzicht hieronder. Zet deze dagen goed in je agenda en houd ze vrij voor de competitie.

inschrijven
De inschrijving voor de Najaarscompetitie is gesloten en de teams zijn ingedeeld. Je kunt je nog wel aanmelden als invaller via vcl@bltcblaricum.nl.
Naar verwachting zal de KNLTB begin september de poule-indeling van de teams bekendmaken.
Wij verheugen ons op een mooi competitieseizoen!

captainsavond op maandag 2 september
De captainsavond is op maandag 2 september van 19:30 – 20:30 uur. Er wordt dan uitleg gegeven over de najaarscompetitie en de competitie-spullen worden uitgedeeld.

Wij verheugen ons op een mooie competitieherfst!

onduidelijk?
Heb je nog een vraag, stuur dan een mail naar vcl@bltcblaricum.nl.

Sportieve groet,
Kees de Graaf en Pauline van Riet
VCL’s / competitieleiding BLTC Blaricum