inschrijven najaarscompetitie 2018 (senioren en junioren)

 

 

Beste tennisser,

Na een gezellige voorjaarscompetitie kijken we ook alweer vooruit naar de najaarscompetitie van 2018. Je kunt je daarvoor vanaf nu inschrijven. Alle informatie over de najaarscompetitie en hoe je in kunt schrijven, vind je hier en in de nieuwsbrief. Aanmelden kan tot en met 23 juni 2018.

Wijzigingen
Allereerst is het goed om te weten dat de KNLTB een paar wijzigingen ten opzichte van vorig jaar heeft doorgevoerd:

Nieuwe regels

 • Spelers mogen in één week in meerdere teams spelen, maar wel onder voorwaarden. Lees meer.
 • Op zaterdag kunnen wedstrijden vroeger beginnen, mogelijk al om 9 uur. Dit om de banen optimaal te benutten en zoveel mogelijk leden in de gelegenheid te stellen om competitie te spelen. Dit kan zowel bij BLTC Blaricum als bij de verenigingen waar je te gast bent het geval zijn.
 • In alle dubbelpartijen wordt verkort gespeeld. Dit betekent dat op álle wedstrijddagen (dinsdag, woensdag, donderdag, vrijdag, zaterdag, zondag) in alle dubbels geen volledige derde set wordt gespeeld, maar een supertiebreak (tot 10 punten). Compact spelen (supertiebreak én beslissend punt bij 40-40) wordt alleen nog in de 8&9-competitie gespeeld.
 • Het is bij alle competities mogelijk om op indoorbanen te spelen.
 • De dubbelopstelling hoeft niet bij de ploeguitwisseling bekend te zijn, je kunt ‘m ook pas na de singles bekend maken.

Nieuwe competitievorm
Op zondag of op donderdag, eind van de middag of ’s avonds, wordt een nieuwe competitievorm voor de categorie 8&9 gespeeld. Deze competitie is vooral bedoeld voor spelers zonder wedstrijdervaring. De wedstrijden beginnen tussen 17 en 18 uur. Per wedstrijddag speelt elk team 2 dubbels en er wordt compact gespeeld (dus een beslissend punt op 40-40 en geen volledige derde set maar een supertiebreak (tot 10 punten)). Een team bestaat uit tenminste 3 spelers. Mannen en vrouwen spelen door elkaar en er wordt geen onderscheid gemaakt tussen HD, DD en GD. Lees meer over de 8&9-competitie.

Speeldata
De speeldata staan in het overzicht hieronder. Kijk voor je je inschrijft goed in je agenda of je alle dagen beschikbaar bent en noteer de dagen alvast.
NJC2018 speeldagen 2018

Inschrijven
Ben je een (ouder van een) junior, lees dan verderop bij het kopje [Inschrijven junioren] wat je moet doen.
Ben je een senior, lees dan bij het kopje [Inschrijven senioren] verder.

 

Inschrijven senioren
Overleg met je teamgenoten of jullie met zekerheid elke speeldag een volledig team kunnen opstellen. Houd er rekening mee dat vooral in de herfstvakantie invallers niet zomaar beschikbaar zijn.
Kunnen jullie alle speeldagen? Dan kun je als team inschrijven. 
Kun je alle speeldagen, maar ben je nieuw op de club of heb je nog geen competitieteam, schrijf je dan individueel in. Wij zullen proberen om een passend team voor je te vinden.

Zorg dat in je inschrijfmail aan vcl@bltcblaricum.nl de volgende informatie staat:

  • Schrijf je je individueel in of als team?
  • Vermeld je volledige naam en je KNLTB-nummer (je vindt je KNLTB-nummer op je ledenpas).
  • Vermeld als je als team inschrijft ook de volledige namen en KNLTB-nummers van je teamleden. Zet ook de namen en nummers van de invallers in je mail. Als je nu al weet wanneer welke invaller komt meespelen is het handig om dat alvast te vermelden. Als jullie je als team inschrijven hoeft er maar één keer ingeschreven te worden.
  • Zet in je e-mail voor welke competitie je je inschrijft. Vermeld dus de dag, het soort competitie en de leeftijdscategorie (bv Zondag HerenDubbel 35+). Je vindt alle aangeboden competitievormen hier.
  • Vermeld als je als team inschrijft, wie de captain zal zijn. De captain is de contactpersoon van het team en zorgt oa voor het verwerken van de uitslagen van thuiswedstrijden. Zet behalve de naam van de captain ook diens 06-nummer in je aanmeldmail.
  • Als je in 2017 ook najaarscompetitie speelde, vermeld dan de competitie waarin je toen deelnam (dag, soort, leeftijdscategorie, klasse).
  • Zet ook in de aanmeldmail of jouw team vroeg of laat wil beginnen (kan van 9:00 uur tot 13:00 uur) en of jullie in 2 of 3 speelrondes wil spelen (geldt niet voor de avondcompetities). Dit is geen garantie, maar we zullen proberen je thuiswedstrijden zoveel mogelijk naar jullie voorkeur in te plannen.

 

Inschrijven junioren
Kun je alle speeldagen? Dan kun je je inschrijven. De CWT en trainers verzorgen de indeling van de juniorenteams. 

Zorg dat in je inschrijfmail aan vcl@bltcblaricum.nl de volgende informatie staat:

 • Vermeld je volledige naam en je KNLTB-nummer (je vindt je KNLTB-nummer op je ledenpas).
 • Vermeld je voorkeuren met wie je in een team wilt spelen. Er kan echter geen garantie gegeven worden dat dit altijd gehonoreerd wordt.

Opstelling
Er is gelukkig veel animo voor de competitie en het kan zijn dat zich meer teams aanmelden dan mogelijk is voor het aantal beschikbare banen bij BLTC Blaricum. Aanmelding van jou of van je team wil dan ook niet zeggen dat jouw deelname zeker is noch dat je met jouw favoriete medespelers wordt opgesteld. Ook kunnen we niet garanderen dat je wordt ingedeeld in de competitiesoort waarvoor je je (of je team) hebt ingeschreven. Dat is afhankelijk van de mogelijkheden binnen BLTC Blaricum en ook van de indeling van de KNLTB. We zullen zoveel mogelijk proberen om aan alle wensen te voldoen en om een zo goed en gezellig mogelijke competitie-indeling te maken.
Wij verheugen ons op een mooi competitieseizoen!

Onduidelijk?
Heb je nog een vraag, stuur dan een mail naar vcl@bltcblaricum.nl.

Sluiting van de inschrijving
De inschrijving voor de najaarscompetitie 2018 sluit zaterdag 23 juni 2018 om 23:59 uur; we zien je aanmelding graag tegemoet!

Sportieve groet,
Kees de Graaf en Pauline van Riet
VCL’s / competitieleiding BLTC Blaricum