voorjaarscompetitie 2019

 

de speeldata voorjaarscompetitie 2020 zijn bekend:
Zet ze alvast in je agenda, je vindt ze hier.

Eind november vind je hier de informatie over de voorjaarscompetitie 2020 en dan kun je je ook inschrijven. Hieronder ↓ vind je nog de informatie van de editie van afgelopen voorjaar.

 

kom gezellig kijken!
Wil je gezellig komen kijken en je favoriete team aanmoedigen, klik dan hier. Je vindt er per dag een overzicht van welke teams thuisspelen (als je speler bent, lees dan even verder, daar vind je de link naar jouw eigen poule en alle begintijden – zowel uit als thuis).

Alle andere informatie over de voorjaarscompetitie (bv teamindelingen, speeldata en links naar de uitslagen) vind je hieronder.

opstelling
Je vindt de teamindelingen hier.
We hebben zoveel mogelijk geprobeerd om aan alle wensen te voldoen en om een zo goed en gezellig mogelijke competitie-indeling te maken.
De competitiepoule-indelingen vind je door in het bestand met de teamindelingen op de teamnaam te klikken. Zo vind je ook de tijden dat je aanwezig moet zijn, de uitslagen en de standen.

uitslagen invoeren
Voor ieder team is de teamcaptain gemachtigd om de uitslagen in te voeren. Log voor het invoeren van de uitslagen in op mijnknltb.toernooi.nl.
Lees via deze link meer over het invoeren van uitslagen en bekijk ook het stappenplan van de KNLTB voor het invoeren van uitslagen.

wijzigingen
Daarnaast is het goed om te weten dat de KNLTB probeert om de competitie zo leuk mogelijk te maken en te houden:

  • De weekendcompetitie is dit jaar ingedeeld op basis van de sterkte van de ingeschreven teams. Daardoor zijn de sterktes van de klassen anders komen te liggen. Het kan dus dat je in een andere klasse speelt dan je verwacht. Ook de kampioenschappen en de degradaties van vorig jaar betekenen niet vanzelfsprekend dat je in een hogere of lagere klasse uitkomt.
  • Spelers mogen in één week in meerdere teams spelen, maar wel onder voorwaarden. Lees meer.
  • Op zaterdag kunnen wedstrijden vroeger beginnen, mogelijk al om 9 uur. Dit om de banen optimaal te benutten en zoveel mogelijk leden in de gelegenheid te stellen om competitie te spelen. Dit kan zowel bij BLTC Blaricum als bij de verenigingen waar je te gast bent het geval zijn. Kijk daarom goed op mijnknltb.toernooi.nl bij jouw eigen poule hoe laat je verwacht wordt.
  • In alle dubbelpartijen wordt verkort gespeeld. Dit betekent dat op álle wedstrijddagen (dinsdag, woensdag, donderdag, vrijdag, zaterdag, zondag) in alle dubbels geen volledige derde set wordt gespeeld, maar een supertiebreak (tot 10 punten). Compact spelen (supertiebreak én beslissend punt bij 40-40) wordt alleen nog in de 8&9-competitie en in de zomeravondcompetitie gespeeld.
  • De KNLTB wordt steeds digitaler en daarom moet de aanvoerder (captain) direct na afloop van de wedstrijd de uitslag invoeren op mijnKNLTB.nl. Omdat de aanvoerder van het bezoekende team die online uitslag ter plekke moet controleren voordat de teams naar huis gaan, moet de aanvoerder er dus voor zorgen dat hij bijvoorbeeld op een smartphone of tablet kan inloggen. De wificode op de club is [ReliableHosting]. Je kunt ook de pc in de bungalow gebruiken (vraag de sleutel achter de bar). Het wedstrijdformulier blijft bij de aanvoerder van de ontvangende club (die moet ‘m tot 1 oktober bewaren).
  • Omdat de spelerspassen met ingang van dit jaar meerdere jaren mee zullen gaan, staat er geen speelsterkte meer op. Voor de ploegenuitwisseling moeten de spelers worden opgesteld aan de hand van de speelsterkte in het spelersprofiel op mijnKNLTB.nl. De sterkste speelsterkte speelt de 1e single/dubbel, enzovoorts. Let op: speelsterkte is niet de actuele rating. (Speelsterkte is één cijfer (in het blauwe vakje); de actuele rating heeft getallen achter de komma (in het witte vakje)).

speeldata
De speeldata staan in het overzicht hieronder. Zet deze data goed in je agenda en houd ze vrij.

captainsavond
Woensdag 27 maart om 19:30 uur komen alle teamcaptains samen in het clubhuis. Kom -als je captain bent- in ieder geval, want de VCLs vertellen over de veranderingen dit jaar, geven je alle competitie-informatie en je kunt vragen stellen over wat je taken zijn. De captains krijgen ook de wedstrijdformulieren en een papieren exemplaar van het Wedstrijdbulletin en van het CompetitieReglement 2019. De captains staan bovenaan in de teamopstelling en hebben een (c) bij hun naam.

teamkleding
De teamkleding is geleverd; je kunt je setje ophalen op woensdag 8 mei van 19:00 tot 21:00 uur en op vrijdag 10 mei van 16:00 tot 18:00 uur. Alle details staan in de mailing.

competitie-afsluiting
Houd zaterdagavond 1 juni alvast vrij in je agenda, dan sluiten we de competitie (hopelijk met veel kampioenen) af. Introducés en de teams van onze tegenstanders zijn natuurlijk ook van harte welkom! Binnenkort ontvangen alle competitiespelers een mailing met alle details.

tot slot (boetes)
We gaan er natuurlijk van uit dat alles van een leien dakje zal gaan, maar het kan gebeuren dat je als team ergens in verzeild raakt waar je tegen de regels van de KNLTB oploopt. Je bent als speler en als team altijd zelf verantwoordelijk voor hoe je je gedraagt tijdens de competitie. De KNLTB handhaaft de regels door boetes uit te delen bij misdragingen, maar bijvoorbeeld ook als je als team een wedstrijd opgeeft en dus niet verschijnt op een speeldag. Heb je twijfels over wat mag en wat niet mag? Vraag het dan de VCL’s. Geldboetes die door de KNLTB worden gegeven moeten door de desbetreffende speler of team zelf worden betaald en daar wordt natuurlijk niemand gelukkiger van. We helpen je graag om je aan de regels te houden ?

uitwijken bij slecht weer
Natuurlijk hopen we op net zo’n fijne zonnige competitie als vorig jaar, maar voor het geval dàt nog dit: Bij regen kunnen we uitwijken naar onze hal, maar daar zijn wel regels voor. Je vindt ze hier.

inschrijven
De inschrijving voor de Voorjaarscompetitie is gesloten en de teams zijn ingedeeld.
Je kunt je nog wel aanmelden als invaller via vcl@bltcblaricum.nl.
Wij verheugen ons op een mooi competitieseizoen!

onduidelijk?
Heb je nog een vraag of een opmerking, stuur dan een mail naar vcl@bltcblaricum.nl.

Sportieve groet,
Kees de Graaf en Pauline van Riet
VCL’s / competitieleiding BLTC Blaricum