zomeravondcompetitie 2019

wat is deze competitievorm?
Op zeven woensdagavonden in mei en juni, vanaf 19:00 uur, wordt de Zomeravondcompetitie gespeeld. Deze KNLTB-dubbelcompetitie staat open voor iedereen boven 17 jaar en er wordt gespeeld in alle speelsterktes.
Lees hier de informatie van de KNLTB over deze relatief nieuwe competitievorm.

opstelling
Dit jaar speelt er een damesteam namens BLTC Blaricum mee in deze competitie. Wie dat zijn zie je in de teamindelingen, rechtsbovenin.  Er spelen geen juniorenteams, want de Zomeravondcompetitie is alleen voor spelers boven 17 jaar.
De competitiepoule-indelingen, uitslagen en standen vind je door in het bestand met de teamindelingen op de teamnaam te klikken. Als speler vind je zo ook de tijden dat je aanwezig moet zijn.

kom gezellig kijken!
Wil je gezellig komen kijken en je favoriete team aanmoedigen, klik dan hier. Je vindt er per dag een overzicht van welke teams thuisspelen. De Zomeravondteams staan in de oranje balken. Wat is nou heerlijker dan op ons mooie park van een zomeravondje tenniskijken te genieten?

uitslagen invoeren
Voor ieder team is de teamcaptain gemachtigd om de uitslagen in te voeren. Log voor het invoeren van de uitslagen in op mijnknltb.toernooi.nl.
Lees via deze link meer over het invoeren van uitslagen en bekijk ook het stappenplan van de KNLTB voor het invoeren van uitslagen.

regels
In alle dubbelpartijen wordt compact gespeeld.
Dit betekent dat in alle dubbels geen volledige derde set wordt gespeeld, maar een supertiebreak. Een supertiebreak is een tiebreak tot 10 punten.
Bij 40-40 (deuce) wordt een beslissend punt gespeeld. Een beslissend punt betekent dat er dan nog één punt gespeeld wordt en wie dat punt wint, wint de game. De ontvanger mag kiezen of er vanaf de even of de oneven kant geserveerd wordt. In een beslissend punt in een mixed dubbel mag de ontvanger niet kiezen; de heer serveert dan altijd op de heer en de dame serveert altijd op de dame. De opstelling bepaalt dan dus of er vanaf de even of oneven kant geserveerd wordt.

speeldata
De speeldata zijn woensdag 15, 22 en 29 mei, 5, 12, 19 en 26 juni 2019. Zet als speler deze data goed in je agenda en houd ze vrij.

inschrijven
De inschrijving is gesloten en de teams zijn ingedeeld.
Je kunt je nog wel aanmelden als invaller via vcl@bltcblaricum.nl.
Zou je volgend jaar ook willen meedoen aan de Zomeravondcompetitie? Houd dan je mail in de gaten. Al in de winter kun je hierover informatie verwachten.

onduidelijk?
Heb je nog een vraag of een opmerking, stuur dan een mail naar vcl@bltcblaricum.nl.

Sportieve groet,
Kees de Graaf en Pauline van Riet
VCL’s / competitieleiding BLTC Blaricum