inschrijven voorjaarscompetitie 2019

Beste tennisser,

Het einde van 2018 nadert dus kijken we als enthousiaste tennissers alweer vooruit naar de voorjaarscompetitie van 2019. Je kunt je daarvoor vanaf nu inschrijven. Alle informatie over de voorjaarscompetitie en hoe je in kunt schrijven, vind je hier en in de nieuwsbrief die naar alle leden is verzonden (mits we het juiste mailadres hebben). Let op: Aanmelden kan tot en met 3 december 2018.

Wijzigingen:

Herziening competitie-opzet
Allereerst is het goed om te weten dat de KNLTB de voorjaarscompetitie heeft herzien. Er zijn minder ‘soorten’ competities, waardoor hopelijk een (nog) leukere competitie ontstaat, met meer gelijkwaardige tegenstanders en minder reisafstanden. Dit betekent ook dat in de districtscompetitie de kampioensrechten en de degradaties uit 2018 niet zullen worden gebruikt voor de indeling. Ieder team wordt op speelsterkte ingedeeld in de meest geschikte klasse. Geef je team dus op in de meest reëele opstelling, want jullie ratings bepalen de indeling. Na deze omvorming tellen de resultaten weer gewoon als vanouds mee, dus de kampioenen van de voorjaarscompetitie 2019 zullen in 2020 naar een hogere klasse promoveren en voor de degradanten vice versa.
In de landelijke competitie tellen de in 2018 verdiende ploegrechten wel voor promotie of degradatie in de landelijke voorjaarscompetitie van 2019.

Daarnaast heeft de KNLTB vorig jaar een paar wijzigingen doorgevoerd die ook in 2019 zullen gelden:

Nieuwe regels

 • Spelers mogen in één week in meerdere teams spelen, maar wel onder voorwaarden. Lees de voorwaarden hier en een uitleg via voorbeelden vind je hier.
 • Op zaterdag en zondag kunnen wedstrijden vroeger beginnen, mogelijk al om 9 uur. Dit om de banen optimaal te benutten en zoveel mogelijk leden in de gelegenheid te stellen om competitie te spelen. Dit kan zowel bij BLTC Blaricum als bij de verenigingen waar je te gast bent het geval zijn. Hebben jij en je teammaatjes een voorkeur voor een starttijdstip voor de thuiswedstrijden, vermeld die dan bij je inschrijving. We kunnen allicht kijken of we er rekening mee kunnen houden. Nogmaals, op de starttijden bij je tegenstanders hebben wij geen enkele invloed, en die kunnen op zaterdag en zondag variëren van 9 uur ’s ochtends tot wel 16:30 uur in de middag.
 • In alle dubbelpartijen wordt verkort gespeeld. Dit betekent dat op álle wedstrijddagen (dinsdag, woensdag, donderdag, vrijdag, zaterdag, zondag) in alle dubbels geen volledige derde set wordt gespeeld, maar een supertiebreak (tot 10 punten). Compact spelen (supertiebreak én beslissend punt bij 40-40) wordt alleen nog in de 8&9-competitie gespeeld.

Competitie voor onervaren wedstrijdspelers (8&9)
Op zondag, eind van de middag of ’s avonds, wordt een relatief nieuwe competitievorm voor de categorie 8&9 gespeeld. Deze competitie is vooral bedoeld voor spelers zonder wedstrijdervaring. De wedstrijden beginnen tussen 17 en 18 uur. Per wedstrijddag speelt elk team 2 dubbels en er wordt compact gespeeld (dus een beslissend punt op 40-40 en geen volledige derde set maar een supertiebreak (tot 10 punten)). Een team bestaat uit tenminste 3 spelers. Mannen en vrouwen spelen door elkaar en er wordt geen onderscheid gemaakt tussen HD, DD en GD. Lees meer.

Speeldata

De speeldata staan in het overzicht hieronder. Kijk voor je je inschrijft goed in je agenda of je alle dagen beschikbaar bent en noteer de dagen alvast.

Inschrijven

Ben je een (ouder van een) junior, lees dan verderop bij het kopje [Inschrijven junioren] wat je moet doen.
Ben je een senior, lees dan bij het kopje [Inschrijven senioren] verder.

Inschrijven senioren
Overleg met je teamgenoten of jullie met zekerheid elke speeldag een volledig team kunnen opstellen. Houd er rekening mee dat vooral in de meivakantie invallers niet zomaar beschikbaar zijn, dus maak tijdig afspraken met jullie teamgenoten en de invallers.
Kunnen jullie alle speeldagen? Dan kun je als team inschrijven.
Kun je alle speeldagen, maar ben je nieuw op de club of heb je nog geen competitieteam, schrijf je dan individueel in. Wij zullen proberen om een passend team voor je te vinden.

Zorg dat in je inschrijfmail aan vcl@bltcblaricum.nl de volgende informatie staat:

 • Schrijf je je individueel in of als team?
 • Vermeld je volledige naam. Zorg dat de naam waarmee je inschrijft overeenkomt met de naam waarmee je bij mijnknltb.toernooi.nl bekend bent.
 • Vermeld als je als team inschrijft ook de volledige namen (zoals in mijnKNLTB) van je teamleden. Zet ook de namen van de invallers in je mail. Als je nu al weet wanneer welke invaller komt meespelen is het handig om dat alvast te vermelden. Als jullie je als team inschrijven hoeft er maar één keer ingeschreven te worden.
 • Zet in je e-mail voor welke competitie je je inschrijft. Vermeld dus de dag, het soort competitie en de leeftijdscategorie (bv Zondag HerenDubbel 35+). Je vindt alle aangeboden competitievormen hier.
 • Vermeld, als je die hebt, de teamvoorkeur voor een starttijd bij thuiswedstrijden.
 • Vermeld als je als team inschrijft, wie de captain zal zijn. De captain is de contactpersoon van het team en zorgt oa voor het verwerken van de uitslagen van thuiswedstrijden. We hebben de naam van de captain nodig, diens KNLTB-nummer en het telefoonnummer waarop de captain bereikbaar is voor bv vragen van de tegenstander. Laat de captain dus via mijnknltb.toernooi.nl checken of zijn gegevens (zoals telefoonnummer, mailadres en lidnummer) kloppen. Klopt het niet, laat het dan zsm corrigeren via onze ledenadministratie.
 • Als je in 2018 ook voorjaarscompetitie speelde, vermeld dan de competitie en het team waarin je toen deelnam (dag, soort, leeftijdscategorie, klasse).

Inschrijven junioren
Kun je alle speeldagen? Zeker weten? Ook de speeldagen rondom de meivakantie? De KNLTB vindt het oké om een wedstrijd eerder te spelen dan de officiële speeldatum, maar het kan zijn dat je tegenstanders niet altijd op een alternatieve datum willen of kunnen. Houd er dus rekening mee dat ook rond de meivakantie een volledig team moet kunnen spelen en begin ruim op tijd om met je tegenstanders op zoek te gaan naar een alternatief als je dat liever wilt. Dus je kunt echt alle speeldagen?
Dan kun je je inschrijven. De CWT en de trainers verzorgen de indeling van de juniorenteams. 

Zorg dat in je inschrijfmail aan vcl@bltcblaricum.nl de volgende informatie staat:

 • Vermeld je volledige naam. Sta je met een andere naam in mijnknltb.toernooi.nl, zet die naam er dan ook bij.
 • Vermeld de volledige naam (zoals in mijnKNLTB) van de ouder of het teamlid dat de uitslagen zal gaan invoeren. Check in mijnknltb.toernooi.nl of de gegevens van diegene en van de (begeleider van) de teamaanvoerder helemaal kloppen (juiste telefoonnummer en mailadres). Klopt het niet, laat het dan zsm corrigeren via onze ledenadministratie.
 • Vermeld je voorkeuren met wie je in een team wilt spelen. Er kan echter geen garantie gegeven worden dat dit altijd gehonoreerd wordt.

Opstelling

Er is gelukkig veel animo voor de competitie en het kan zijn dat zich meer teams aanmelden dan mogelijk is voor het aantal beschikbare banen bij BLTC Blaricum. Aanmelding van jou of van je team wil dan ook niet zeggen dat jouw deelname zeker is noch dat je met jouw favoriete medespelers wordt opgesteld. Ook kunnen we niet garanderen dat je wordt ingedeeld in de competitiesoort waarvoor je je (of je team) hebt ingeschreven. Dat is afhankelijk van de mogelijkheden binnen BLTC Blaricum en ook van de indeling van de KNLTB. We zullen zoveel mogelijk proberen om aan alle wensen te voldoen en om een zo goed en gezellig mogelijke competitie-indeling te maken.
Wij verheugen ons op een mooi competitieseizoen!

Onduidelijk?

Heb je nog een vraag, stuur dan een mail naar vcl@bltcblaricum.nl.

Sluiting van de inschrijving

De inschrijving voor de voorjaarscompetitie 2019 sluit maandag 3 december 2018 23:59 uur; we zien je aanmelding graag tegemoet!

Tot slot (boetes)
We gaan er natuurlijk van uit dat alles van een leien dakje zal gaan, maar het kan gebeuren dat je als team ergens in verzeild raakt waar je tegen de regels van de KNLTB oploopt. Je bent als speler en als team altijd zelf verantwoordelijk voor hoe je je gedraagt tijdens de competitie. De KNLTB handhaaft de regels door boetes uit te delen bij misdragingen, maar bv ook als je als team een wedstrijd opgeeft en dus niet verschijnt op een speeldag. Heb je twijfels over wat mag en wat niet mag? Vraag het dan de VCL. Geldboetes die door de KNLTB worden gegeven moeten door de desbetreffende speler of team zelf worden betaald en daar wordt natuurlijk niemand gelukkiger van. We helpen je graag om je aan de regels te houden 🙂

Sportieve groet,
Kees de Graaf en Pauline van Riet
VCL’s / competitieleiding BLTC Blaricum