voorjaarscompetitie 2018

Kom gezellig kijken!
Wil je gezellig komen kijken en je favoriete team aanmoedigen, klik dan hier. Je vindt er per dag een overzicht van welke teams thuisspelen (als je speler bent, lees dan even verder, daar vind je de link naar jouw eigen poule en alle begintijden – zowel uit als thuis).

Alle andere informatie over de voorjaarscompetitie (bv teamindelingen, speeldata en links naar de uitslagen) vind je hieronder.

Opstelling
Je vindt de teamindelingen hier.    (De jeugdteamindelingen vind je hier)
We hebben zoveel mogelijk geprobeerd om aan alle wensen te voldoen en om een zo goed en gezellig mogelijke competitie-indeling te maken.
De competitiepoule-indelingen vind je door in het bestand met de teamindelingen op de teamnaam te klikken. Zo vind je ook de tijden dat je aanwezig moet zijn, de uitslagen en de standen.

Uitslagen invoeren
Voor ieder team is de teamcaptain gemachtigd om de uitslagen in te voeren. Log voor het invoeren van de uitslagen in op mijnknltb.toernooi.nl.
Lees via deze link meer over het invoeren van uitslagen en bekijk ook het stappenplan van de KNLTB voor het invoeren van uitslagen.

Wijzigingen
Daarnaast is het goed om te weten dat de KNLTB een paar wijzigingen ten opzichte van vorig jaar heeft doorgevoerd:

Nieuwe regels

  • Spelers mogen in één week in meerdere teams spelen, maar wel onder voorwaarden. Lees meer.
  • Op zaterdag kunnen wedstrijden vroeger beginnen, mogelijk al om 9 uur. Dit om de banen optimaal te benutten en zoveel mogelijk leden in de gelegenheid te stellen om competitie te spelen. Dit kan zowel bij BLTC Blaricum als bij de verenigingen waar je te gast bent het geval zijn. Kijk daarom goed op mijnknltb.toernooi.nl bij jouw eigen poule hoe laat je verwacht wordt.
  • In alle dubbelpartijen wordt verkort gespeeld. Dit betekent dat op álle wedstrijddagen (dinsdag, woensdag, donderdag, vrijdag, zaterdag, zondag) in alle dubbels geen volledige derde set wordt gespeeld, maar een supertiebreak (tot 10 punten). Compact spelen (supertiebreak én beslissend punt bij 40-40) wordt alleen nog in de 8&9-competitie en in de zomeravondcompetitie gespeeld.

Nieuwe competitievorm
Op zondag, eind van de middag of ’s avonds, wordt een nieuwe competitievorm voor de categorie 8&9 gespeeld. Lees hier verder over deze nieuwe competitievorm.

Vervallen competitie
Op dinsdagmorgen wordt er geen Dames 17+ competitie meer gespeeld. Er wordt nog wel Dames Dubbel 17+ gespeeld op dinsdagmorgen.

Speeldata
De speeldata staan in het overzicht hieronder. Zet deze data goed in je agenda en houd ze vrij.

Inschrijven
De inschrijving is gesloten en de teams zijn ingedeeld.
Je kunt je nog wel aanmelden als invaller via vcl@bltcblaricum.nl.

Wij verheugen ons op een mooi competitieseizoen!

Onduidelijk?
Heb je nog een vraag of een opmerking, stuur dan een mail naar vcl@bltcblaricum.nl.

Sportieve groet,
Kees de Graaf en Pauline van Riet
VCL’s / competitieleiding BLTC Blaricum